TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA

Terapevtska masaža hrbta ni primerljiva s klasično masažo in je močnejša masaža z uporabo posebnih, varnih manipulativnih tehnik in akupresur, s katero dosežemo sprostitev, povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. Odpravlja bolečine v vratnem delu hrbtenice, ramenskem obroču, prsnem,  križnem in ledvenem delu hrbtenice, ter  odpravimo vzrok, bolečino, izboljšamo gibanje in zmanjšujemo stres.

S pritiski, dotiki, masažo meridijanov, razporejenih ob hrbtenici, še dodatno stimuliramo telo, da pomaga zmanjševati mišično napetost in bolečino. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se prekrvavitev, poveča se gibljivost vratu, ramenskega obroča, rok, trupa in nog. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Terapevtska masaža odpravlja vozličaste tvorbe, mišične krče, vzpostavlja nemoteno delovanje živca (ukleščen živec med vretenci), hernije, bolečine v ramenskem in vratnem delu hrbtenice, odpravlja glavobole, nedokazane migrenske glavobole, napetosti, tesnobo,…

Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se izvaja pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah. Izvajanje se odsvetuje le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah. Indikacije: vse stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago… Lažje težave pa lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo.

Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Stranskih učinkov ni.  Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

Terapevtska masaža hrbta se priporoča in izvaja pri ljudeh, ki jih pestijo bolečine v hrbtu, bolečine v vratu, bolečine v ledvenem predelu in bolečine v hrbtenici, pa za njih ne najdejo pravega vzroka (niso posledica težjih poškodb, resnih bolezenskih stanj, itd.). V takšnem primeru je razlog v večini nepravilna drža, nepravilna hoja ali tek, preobremenjevanje, veliko sedenja in malo gibanja, delo na mrazu oziroma v okolju z nizkimi temperaturami, kar povzroči, da se mišice zakrčijo in silijo vretenca, sklepe, mišice okrog medenice in v nogi v nepravilen anatomski položaj, kar povzroča bolečine v hrbtu. Bolečine, ki so posledica teh dejavnikov, terapevtska masaža hrbta uspešno blaži in v večini primerov tudi odpravlja, kakor odpravi tudi vzroke.